✔Gratis verzending vanaf 50EUR 🚚 Levering 1-2 werkdagen

Acrylnagels Behandeling

Acrylnagels zijn kunstnagels die bestaan uit acryl. Zo'n bolletje vloeibaar acryl wordt over je eigen nagel aangebracht en geboetseerd in de vorm waarin jij de nagel wil hebben. Je kunt je nagels verlengen met acrylnagels.

Waar worden acrylnagels van gemaakt?

Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof. Als deze stoffen met elkaar in aanraking komen, vormt zich een balletje dat met een penseel wordt aangebracht op de natuurlijke nagel (al dan niet verlengd). Acryl hardt uit in de lucht. De nagels worden afgewerkt met een laagje glansgel of “sealen”, dat wel moet uitharden onder een UV lamp.

Acryl ontstaat door een poeder (polymeer) te mengen met een vloeistof (monomeer). Wanneer het acryl aangebracht wordt op de nagel en de gewenste lengte en vorm heeft, heb je niet veel later een zeer stevige en krasbestendige kunstnagel. Ze zijn dan ook minder buigzaam en flexibel dan gelnagels.

Hoe worden acrylnagels aangebracht?

Acrylnagels laat je het liefst in een (nagel)salon aanbrengen, waar je nagels eerst goed gereinigd en ontvet worden. Hierna wordt de acryl aangebracht in de vorm en lengte die jij wenst. Wil je langere nagels? Dan wordt er onder de acryl eerst een sjabloon of zogenoemde 'tip' aangebracht, om de juiste verlenging te krijgen.

 

VOORDELEN VAN ACRYLNAGELS

  • Ze kunnen dun worden gezet zonder dat de stevigheid verloren gaat.
  • Stevig voor vrouwen die (zware) handenarbeid verrichten.

 

NADELEN VAN ACRYLNAGELS

  • Weinig buigzaam.

      Acrylnagels zijn wel zeer sterk, maar daardoor ook minder buigzaam. Wanneer je de nagels flink stoot, kan er een lelijke breuk ontstaan.

  • Chemische luchtjes.

      Bij het plaatsen van de acrylnagels komen er onaangename chemische luchtjes vrij.